Delkursusledere til det specialespecifikke kursus Benign Gynækologi søges

Delkursusledere til det specialespecifikke kursus Benign Gynækologi søges

Da Annette Settnes og Pernille Ravn efter mange års virke som delkursusledere for det specialespecifikke kursus Benign Gynækologi har valgt at stoppe, ansøger vi hermed om 2 nye delkursusledere.

Vi søger speciallæger i gynækologi/obstetrik, som har interesse for og dokumenteret erfaring med benign gynækologi. Desuden gerne erfaring med undervisning og formidling kombineret med et godt kendskab til målbeskrivelsen og organisatoriske evner. Der tilstræbes delkursusledere fra forskellige regioner.

Annette Settnes og Pernille Ravn har henvendt sig til underviserne på kurset i 2024, oplyst at de fratræder og bedt underviserne være forberedt på, at deres efterfølgere kan henvende sig til dem mhp. at undervise på kurset i 2025. Desuden har Anette organiseret, at undervisningslokalet på Hillerød Sygehus maj 2025 er reserveret til formålet. Dette for at gøre opgaven lettere for de nye delkursusledere.

Delkursuslederne refererer til hovedkursuslederen. Samarbejder desuden med DSOG’s uddannelsesudvalg, delkursuslederen på samme kursus samt andre delkursusledere og undervisere.

Delkursuslederne har til opgave at planlægge, organisere og evaluere af kurset. Desuden løbende justering af kurset i forhold til indhold, metode og pædagogik.

I målbeskrivelsen (DSOG 2021) står følgende om det teoretiske kursus i Benign Gynækologi:

Deltagerne skal efter endt kursus kunne udrede, rådgive, behandle og kontrollere patienter med abnorm uterin blødning (primært den kirurgiske behandling); akutte og kroniske underlivssmerter; underlivsinfektioner; endometriose, ovariecyster og – tumorer; spontan abort, ekstra uterin graviditet; provokeret abort (tidlig og sen); diagnostiske muligheder og begrænsninger ved brug af ultralydsskanning; benigne vulva lidelser inkl. vulvodyni. Deltagerne skal desuden kunne vurdere og beskrive objektive tegn på vold og iværksætte behandling med nødprævention og forebyggende antibiotika samt sikre visitation af piger og kvinder udsat for incest og seksualiseret vold samt kunne anvende de paragraffer i straffe- og serviceloven, der omhandler voldtægt, seksualiseret misbrug og skærpet indberetningspligt. Deltagerne skal desuden kunne indberette og bruge Dansk Hysterektomi og Hysteroskopi Database. 

Varighed: 4 dage med forelæsningstimer, introduktion og diskussioner.  De seneste år tillige med fokus på gynækologisk ultralyd.

Arbejdsopgaver: Delkursuslederne har ansvar for det endelige kursusprogram og står for den praktiske afvikling af de enkelte kurser mht. lokaler, forplejning, undervisere, invitation af kursisterne, udsendelse af kursusmateriale og evaluering af kurset. Delkursuslederne har desuden ansvar for, at kursusbudgettet overholdes, og at der aflægges regnskab.

Første kursus som delkursusleder er maj 2025.

For spørgsmål kontakt Hovedkursusleder Lars Alling Møller (hovedkursusleder@gmail.com) eller Formand for Uddannelsesudvalget (UU) Anne Gamst (ANGCRI@rm.dk). Eventuelt Annette Settnes, Hillerød Hospital Annette.Settnes@regionh.dk.

I den motiverede ansøgning vil vi – udover din motivation for at søge stillingen – høre, hvad du mener at kunne tilføre kurset.

Motiveret ansøgning inkl. CV med reference til de 7 lægeroller mailes til formand for UU Anne Gamst (ANGCRI@rm.dk)

Ansøgningsfrist: 1. august 2024