DSOG og DFMS henstiller til, at alle medlemmer naturligvis overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring kritiske funktioner i sundhedsvæsenet under Covid-19 epidemien.
En kritisk funktion defineres ved i betydelig grad at styrke, opretholde eller hindre forværring af et konkret individs sundhed, funktionsniveau, livskvalitet eller arbejdsevne.
Disse retningslinjer gælder også samtlige private tilbud, herunder private skanningsklinikker og jordemoderklinikker.
Kønsskanning, tryghedsskanninger inkl. tilvækst uden indikation og 3D skanninger med eller uden ledsager kan ikke betragtes som kritiske funktioner.
DFMS og DSOG har erfaret, at nogle private skannings- og jordemoderklinikker fortsat holder åbent for ikke kristiske funktioner, og vil informere Sundhedsstyrelsen om dette.
Læs mere
Grundet den aktuelle situation med COVID-19 har DSOG’s bestyrelse i dag besluttet at aflyse Forårsmødet. Men fortvivl ikke, allerede nu kan I sætte et stort kryds i kalenderen d. 8.-9. oktober hvor DSOG afholder Årsmødet 2020. Så kridt danseskoene (der hjemme) og glæd jer til et spændende fagligt program, fest og fællesskab med kollegaer fra hele landet.
Jer der allerede var tilmeldt DSOG’s Forårsmøde vil få jeres billet refunderet
Læs mere
Gynækologisk Obstetriske afdelinger anvender disse to diagnoser
DZ038PA1 ”Observation pga. mistanke om COVID-19-infektion”.
DB342A ”COVID-19-infektion uden angivelse af lokalisation”. Ved positiv test.
Husk ved denne også at registrere DO985 ” Anden viral sygdom som komplicerer graviditet, fødsel eller barselsperiode” som bidiagnose.
(se kriterierne for brug af diagnoserne her)
DB972A ”svær akut respiratorisk syndrom” anvendes kun på intensivafdelinger.
Læs mere
SST har udgivet dette notat som beskriver håndteringen af situationer, hvor en ansat i sundheds- eller ældresektor, der varetager væsentlige arbejdsopgaver eller særlig kritiske funktioner, kan betragtes som tilhørende en særlig risikogruppe ift. COVID-19. Notat er baseret på tilgængelig information pr. 13. marts 2020, og vil blive opdateret ved behov. DSOG opfordrer til man holder sig orienteret via SST’s hjemmeside.
Læs udmeldingen her
Læs mere
Vi arbejder aktuelt i DSOG sammen med Jordemoderforeningen på højtryk for at få lavet retningslinier for, hvordan vi skal håndtere gravide og fødende med COVID-19. Udgangspunktet er RCOG guideline samt retningslinier fra Norge. Dokumentet vil blive fremsendt til godkendelse i SST i morgen, og vi håber på at kunne offentliggøre det på mandag.
Læs mere
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål om udbrud af coronavirus (COVID-19)
Der er begrænset viden om, hvordan coronavirus påvirker graviditet og amning. Ved andre, lignende typer af virus såsom influenza, har gravide øget risiko for at blive mere syge ved smitte. Man har ikke set overførsel af virus fra moder til det ufødte barn, og man har heller ikke set udskillelse af virus i brystmælken under amning.
Læs mere
Den nye målbeskrivelse for gynækologi og obstetrik 2020 er udkommet. Den er gældende per 1. marts 2020. Denne er lagt på hjemmesiden under fanen “Uddannelse” inkl. en oversigt over ændringer.
Tak til DSOGs undervisningsudvalgt for deres store arbejde med målbeskrivelsen, samt alle høringsparter for deres relevante kommentarer.
Læs mere
Herpes guidelinen er revideret lidt i forhold til anbefalingerne vedr den medicinske behandling. Der er ikke foretaget ændringer der har væsentlig betydning, men der er - mhp at gøre det nemmere både for os selv og for vores kolleger i almen praksis -justeret så anbefalingerne i guideline er i overensstemmelse med de generelle danske anbefalinger om medicinsk behandling af herpes.
Læs mere
Velkommen og tillykke til de nye hoveduddannelseslæger i Gynækologi og Obstetrik
Vi har pr. 1. April 2020 ansat i alt 18 læger i en hoveduddannelsesstilling – 10 i Øst, 5 i nord og 3 i Syd (heraf 2, der starter direkte på orlov, og derfor først tiltræder deres hoveduddannelsesstilling senere).
Held og lykke med Jeres uddannelse.
Læs mere