Efterårsmødet 2017

10.-11. november 2017
IDA Mødecenter, København

DSOG´s Efteruddannelsesudvalg kan med glæde byde velkommen til Efterårsmødet i IDA Mødecenter, København.

Fredagens emne: Patientinformation, defensiv medicin og hvordan det former os som læger.

Patienterne har efterhånden fuld adgang til deres journal. Gør dette, at vi er ved at bevæge os længere over i defensiv medicin? Hvor meget skal patienten informeres om risici ved behandling og indgreb og for hvis skyld informerer vi, patientens eller vores egen? Hvad er vigtigst i det daglige i omgangen med patienten, tidsfaktoren mhp. at nå produktionen eller risikoen for klager? Hvad gør det stigende pres ved os som læger?

Lørdagens emne: Styrk din arbejdsglæde – vi kan være stolte af vores speciale

Læs programmet
Se deltagerlisten

Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Respons på Detektor udsendelse af 11. oktober 2017

DR Detektor gennemgik i udsendelsen d. 11.10.2017 et specifikt studie om hjemmefødsler. Programmet hævdede, at DSOGs vurdering af hjemmefødsler er baseret på det ene studie. Det er ikke korrekt. 
Vurderingen af, at der er en let øget risiko for den nyfødte ved hjemmefødsler, er baseret på en lang række studier samt viden om fødsler. 

Vi er desuden ikke enige i Detektors vurdering af det specifikke studie fra England. Blandt andet underestimerer studiets forfattere risikoen ved at føde hjemme pga. deres metodevalg - og selv hvis studiet var alt, vi vidste om hjemmefødsler, rapporterer det en let øget risiko blandt førstegangsfødende for påvirkning af den nyfødte. Vores vurdering af studiet deles af en lang række eksperter i Danmark og udlandet. 

Vi har flere gange både skriftligt og mundtligt overfor DR Detektor redegjort for vores holdning og analyser. Vi har tilbudt at deltage i en live eller båndet diskussion med de involverede forskere. Det har DR Detektor ikke ønsket, men har fastholdt, at de kun ønskede at forholde sig til et enkelt citat fra Thomas Larsen - taget ud af en kontekst. Det står dem frit for, men vi mener det havde været til alles fordel, ikke mindst for de gravide og fødende kvinders, at vi i DSOG havde fået mulighed for at deltage i en mere nuanceret debat og gennemgang både af ovenstående studie og de øvrige studier om fordele og risici ved hjemmefødsel ifht. fødsel på hospital

 DSOG bestyrelsen

Læs mere

Ny webredaktør for DSOG søges

Efter 6 år på posten trækker Søren Lunde sig som webredaktør i forbindelse med den kommende generalforsamling i april 2018.

Ansvarsområder: Webredaktøren er associeret medlem af DSOGs bestyrelse og deltager i de 11 årlige møder, fortrinsvis dagsmøder i København. Posten indebærer det redaktionelle og praktiske ansvar for hjemmesiden, sociale medier (aktuelt Facebook-siden), nyhedsbreve, herunder videoklumme og tilmeldingssystemet til de årlige møder. Et vist niveau af teknologisk kunnen er derfor påkrævet, ligesom øje for detaljen ikke er en ulempe i jobbet. Som flere sundhedspolitiske emner i pressen over de sidste år har demonstreret, så er det endvidere vigtigt, at man kan reagere hurtigt på nyhedsflowet og har en vis politisk forståelse.

Læs hele jobopslaget via linket herunder...

Læs mere

Ledige poster i DGCG arbejdsgrupper

  • 1 - 2 gynækologer  til ’ad-hoc arbejdsgruppe vedr. revision af retningslinjer for non-epitheliale tumorer’. Interesserede bedes skrive kort ansøgning med CV til professor Jan Blaakær: jab@dadlnet.dk inden den 30. sep. 2017
     
  • Endometriecancergruppen har en ledig plads til besættelse af 1 gynækolog. Interesserede bedes sende kortfattet ansøgning med CV til formand for DGCG Lene Lundvall: lene.lundvall@regionh.dk senest den 10. okt. 2017. Bestyrelsen vil kort herpå træffe beslutning om udpegning.
     
  • Cervixcancergruppen har en ledig plads til besættelse af 1 gynækolog. Interesserede gynækologer bedes inden den 30. sep. 2017 sende en kortfattet, motiveret ansøgning til formand for DGCG Lene Lundvall: lene.lundvall@regionh.dk . Det endelige valg af nye medlemmer besluttes af DGCGs bestyrelse primo oktober 2017.
Læs mere