DR sætter fokus på fødeafdelingerne under pres

Der bliver født flere og flere børn i Danmark.

Sidste år kom 10 procent flere børn til verden end for fire år siden, og den udvikling forventes ifølge en ny prognose fra Danske Regioner at fortsætte.

I år 2025 forventer man ifølge prognosen, der bygger på tal fra Danmarks Statistik, at der vil blive født omkring 72.000 børn. Sidste år blev der til sammenligning født 61.614 børn.

For som det tidligere har været fremme i medierne, er personalet presset på flere af landets fødeafdelinger. Og hvis fødselstallet stiger, som prognosen forudser, vil det øge presset betydeligt, lyder det fra Kjeld Møller Pedersen, professor i Sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet: "Fødeafdelingerne vil utivlsomt komme under pres. Selv om det her er over flere år, så vil så mange flere fødsler sætte både jordemødre og fødselslæger under pres, siger han."

Læs DR's artikel og se TV Avisen i aften på DR1, hvor bl.a. DSOG's Formand Thomas Larsen medvirker.

Læs mere

Ultrasound during labour and delivery

Der er nu åbent for tilmelding til DFMS kurset: Ultrasound during labour and delivery.
Læs programmet her.

Kurset henvender sig til læger og sonografer som arbejder med obstetrik og obstetrisk ultralyd.
Kurset afholdes torsdag d. 5 oktober 2017 i Auditorium 2 på Rigshospitalet.
Tilmelding til Tina Käehne:  tina.kaehne@rsyd.dk med angivelse af navn, afdeling og EAN nummer.

Læs mere

Danske Regioner inviterer til dialog om svangreomsorgen

Bestyrelsen har siden efteråret arbejdet intenst på at skabe positivt fokus omkring de udfordringer vores speciale har, herunder særligt på fødselsområdet. Vi har ydet et omfattende bidrag til den rapport der omtales i linket her. Danske Regioner inviterer nu til dialog om, hvordan vi planlægger fremtiden for fødselsområdet i erkendelse af, at der også er behov for en politisk behandling af det enorme pres området er udsat for. 
Det synes vi er fantastisk godt nyt og er meget glade for den lydhørhed vi har fået. Tak for det og tak for opbakning fra jer alle. Brug 5 minutter på at læse, hvad Danske Regioner skriver.

Thomas Larsen
Formand for DSOG

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed; Visitation og Sagkyndige søger en intern sagkyndig speciallæge i gynækologi og obstetrik til vores afdeling i Aarhus

Interesserer du dig for patientsikkerhed, klagesager og vil du være med til at skabe læring? Trives du med afvekslende og udfordrende opgaver. Vil du være en del af et sundhedsfagligt team, hvor du regelmæssigt møder op i vores afdeling i Aarhus og hjælper vores jurister med sundhedsfaglige spørgsmål. Så er du måske vores nye kollega i ”Visitation og Sagkyndige”.

Du finder hele jobopslaget vores hjemmeside. Du er velkommen til at høre mere om jobbet ved at ringe til oversygeplejerske Trine Riis på telefon: 7222 9055 eller skriv på mail: trri@patientombuddet.dk eller til kontorchef og overlægeTorben Hærslev på telefon: 7222 9050 eller skriv på mail: torh@patientombuddet.dk.   

Ansøgningsfrist: torsdag den 18. september 2017. 

Læs mere

Associate Editor for Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica

I overensstemmelse med NFOGs vedtægter er der brug for en ny dansk Associate Editor ved  Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica (AOGS) pr. 1. oktober 2017.

Redaktionen består af Chief Editor, Assistant Chief Editor, en redaktionssekretær (Editorial Manager) og 14 nationale redaktører, hvoraf 3 udpeges af DSOG. Udpegningerne sker for 4 år ad gangen med mulighed til forlængelse i yderligere 2 x 2 år, dvs. i maximalt 8 år.  AOGS er inde i en meget positiv udvikling med et stigende antal tilsendte manuskripter og en stigende impact factor.

Læs hele jobopslaget herunder...

Læs mere

Konference om spædbarnsdød og familier i sorg

Onsdag den 6. september 2017 kl. 9.30 – 16.00
Rigshospitalet, København

Hvordan hjælper vi forældrene bedst muligt i deres sorg?
Ud fra nyeste forskning og praksisviden belyser vi forskellige aspekter af sorgen efter at have mistet et spædbarn. Fokus vil være på at mindske risikoen for komplicerede sorgreaktioner samt at støtte/sikre tilknytningen til kommende børn.

Se fuldt program herunder...

Læs mere

Behov for guidelines for ekstremt tidligt fødte

Pressen har lige nu fokus på behandling af børn født før uge 24, foranlediget af et guideline samarbejde mellem neonatologer og obstetrikkere. Emnet behandles indgående på næste obstetriske guidelinemøde i januar 2018. Vi opfordrer til at man tager hul på de nødvendige etiske, faglige og økonomiske diskussioner allerede nu. 

Læger: Behov for retningslinjer for ekstremt tidligt fødte (DR indslag, 25. juli 2017)
Læger vil forsøge at redde flere tidligt fødte (TV2 indslag, 26. juli 2017)

Læs mere